1.500 locuri de muncă vor fi create la Cahul

Date:

Share post:

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat noua fabrică a companiei Dräxlmaier, deschisă la 15 octombrie curent, în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice Libere Bălți. Aceasta este cea de-a patra fabrică deschisă în Republica Moldova de producătorul de cablaje auto Dräxlmaier. Proiectul investițional este în valoare de peste 20 milioane de euro și prevede crearea a circa 1.500 locuri de muncă.

Premierul a fost informat despre activitatea întreprinderii și a discutat cu angajații, în majoritate tineri, despre condițiile de muncă. Aceștia sunt instruiți chiar la fabrică de către profesori din România. Recrutarea și pregătirea viitorilor angajați a început în paralel cu lucrările de construcție instruirea specialiștilor sa desfășurat atât în fabrica din municipiul Bălți, cât și în locațiile Dräxlmaier din România. În prezent, la fabrica cu o suprafață de circa 19 mii metri pătrați, activează aproape 400 de persoane, care lucrează în două schimburi. Până în toamna anului viitor, numărul acestora va crește până la 1500. Salariul mediul al angajaților din cadrul ZEL Bălți este de circa 11 mii de lei.

Fabrica din Cahul este cea mai modernă fabrică a grupului Dräxlmaier  – investiții considerabile sau făcut pentru dezvoltarea infrastructurii și utilităților publice. În acest scop, Guvernul a venit cu o contribuție de 20 milioane de lei. Astfel, a fost dezvoltat sistemului energetic, rețele de asigurare cu apă, canalizare, liniile de iluminare externă, drumul de acces și parcarea. De asemenea, clădirea a fost conectată la rețeaua de gaze naturale, pentru a crea angajaților condiții bune de lucru.

Reprezentanții companiei au menționat că extinderea afacerii și inițierea noului proiect a fost posibilă datorită stabilității economice din Republica Moldova și condițiilor favorabile create pentru mediul de afaceri. Investițiile companiei în țara noastră se cifrează la peste 100 milioane de euro, iar în total, în cadrul celor 4 fabrici au fost create circa 7 mii de locuri de muncă.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.