120 de copii din 22 țări vor participa la Programul DOR

Date:

Share post:

În acest an, Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri se va desfășura în perioada 19-28 august. Pentru participare la ediția curentă a DOR-ului s-au înregistrat în total 214 copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, fiind selectați 120, dintre care 100 – din diasporă și 20 din Republica Moldova.

La DOR 2019 vor participa copii din țări, precum Grecia, Portugalia, Federația Rusă, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada, Irlanda, Franța, Georgia, Spania, Ucraina, Bulgaria, România, Norvegia, Cehia, Elveția, Macedonia de Nord, Belarus Turcia, Olanda, Serbia și Republica Moldova. Pentru prima dată s-au înregistrat copii ale conaționalilor noștri stabiliți în Belarus, Macedonia, Olanda, Serbia și Turcia.

Ca și la edițiile anterioare, la selectarea copiilor din diasporă s-a ținut cont de principiul primul venit – primul servit, prioritate având acei care nu au mai participat anterior la programul DOR. Totodată, cei 25 de copiii din diasporă care au participat la concursul „Moldova dunt EU”, organizat de către Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, în luna decembrie 2018, au fost selectați automat pentru participare.

Spre deosebire de copiii din diasporă, cei din Republica Moldova au fost selectați în rezultatul unei probe de concurs, conform căreia candidații trebuiau să prezinte diplome de merit, dar și lista notelor obținute la învățătură pe parcursul acestui an de studii.

Despre rezultatele participării la programul DOR, ediția a VII-a, candidații au fost informați personal de către echipa BRD.

Timp de o săptămână, participanții la DOR vor fi încadrați în diverse activități creative, sportive, culturale etc. De asemenea, copiilor le vor fi organizate întâlniri cu personalități notorii din țara noastră.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de origine, Republica Moldova. Prima ediția a DOR-ului a avut loc în anul 2013.

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.