sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Republica Moldova și Germania, împreună la frontieră

În data de 18 mai 2022, IGPF a găzduit delegația prezidiului Poliției Federale Germane, condusă de Kai Freitag, șef adjunct al Secției 42 a Departamentul cooperare internațională, și însoțită de ofițerul de legătură al Poliției Federale Germane pentru Republica Moldova și România, Sebastian Aurich.
Scopul vizitei a fost identificarea necesităților instituționale în dezvoltarea capacităților angajaților Poliției de Frontieră, după cum se arată într-un comunicat media, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
În special, s-au discutat subiecte ce vizează organizarea instruirilor, cu referință la următoarele componente: recunoașterea documentelor falsificate, pregătirea formatorilor privind utilizarea aparatelor de zbor fără pilot, realizarea cursurilor pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu autovehicule sustrase din statele Uniunii Europene.
În contextul întrevederii, delegația germană a vizitat Direcția expertiza documentelor a IGPF unde a fost familiarizată cu activitatea subdiviziunii și necesitățile acesteia, precum și a fost prezentat echipamentul utilizat.
De asemenea, o vizită de lucru a fost efectuată la punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, în acest sens a avut loc întâlnirea cu ofițerii Poliției Federale Germene, detașați în copul permanent al Frontex pe teritoriul Republicii Moldova.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole