marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Ofițerii SPPS primesc 1.500 lei lunar pentru închirierea unei locuințe

Ofiţerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS ) din Republica Moldova, care nu deţin în mod individual sau împreună cu soţia/soţul o locuinţă personală sau de serviciu în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, vor primi o indemnizație lunară de 1.500 de lei pentru închirierea spaţiului locativ.

Pentru a obține indemnizația, solicitantul va trebui să depună un set de acte: cerere; contractul de locațiune, înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat (SFS);  certificatul eliberat de organul cadastral ce confirmă că ofițerul/soția nu are în proprietate locuință în localitatea respectivă; certificate de stare civilă, certificatul de la locul de muncă al soției (soțului), precum că aceștia nu beneficiază de indemnizație și copia buletinului de identitate al ofițerului.

Indemnizația nu se achită ofițerilor cu domiciliul în localități pe o rază mai mică de 30 km de locul de muncă. Plata indemnizației se va face lunar, iar deciziile de acordare sau de refuz vor fi aprobate de o comisie formată din 7 persoane și condusă de directorul SPPS.

În acest scop, pentru anul 2019 au fost alocați 2.880.000 lei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole