marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

350 de lei, ajutor de încălzire

Începând cu anul 2019, încă 50 de mii de familii din țară vor primi lunar un ajutor pentru perioada rece a anului, în valoare de 350 de lei. În prezent, de acest suport deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii. Pentru a majora numărul de beneficiari, Executivul de la Chișinău a aprobat modificări la Regulamentului privind modul de stabilire şi plată a ajutorului social.

Documentul vine să sporească susținerea socială a familiilor defavorizate, inclusiv a familiilor, care au în componența sa pensionari cu pensii mai mici de 2 mii de lei. Potrivit proiectului, la calcularea venitului acestora nu va mai fi luat în considerare suportul unic de 600 de lei, care se acordă în prezent pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale de stat sub 2.000 de lei.

Totodată, coeficientul de multiplicare, aplicat la stabilirea venitului lunar minim garantat care oferă dreptul de a beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului, a fost majorat de la 1,6 la 1,95.Mijloacele financiare pentru implementarea proiectului au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole