4 secrete ale liderilor care ne inspiră. Iată care sunt acestea

Date:

Share post:

Care este modul de gândire și care sunt comportamentele și acțiunile cheie ale unui lider?

Specialiștii în psihologie au găsit 4 secrete care au trecut proba timpului.

  1. ATITUDINE

Atitudinea unui lider este contagioasă, se transmite cu ușurinţă oamenilor cu care interacționează.

Un lider bun știe că atitudinea este O ALEGERE și, ca urmare, își alege, în mod conştient, un mod pozitiv de a gândi şi simți. Pentru că, atunci când face această alegere, devine un model de integritate şi responsabilitate şi pentru ceilalţi.

  1. ÎNCREDERE

Un lider care inspiră încredere, generează în ceilalţi puterea de a depăși orice provocare și de a face faţă, cu succes, oricărei schimbări.

Așadar, un astfel de lider este cu adevarat PREZENT pentru ceilalţi, atunci când aceștia au nevoie de el, îi ascultă pentru a înțelege, cu compasiune, curiozitate şi totală încredere în capacitatea lor de fi creatorii unei vieți împlinite. Și reușește să facă asta pentru că este perfect conștient că a fi cu adevărat prezent pentru omul din fața ta reprezină cea mai înaltă formă de respect.

  1. RECUNOAȘTERE

Cei mai buni lideri nu se uită doar la rezultate ci, în primul rând, la oameni. Ei își exprimă APRECIEREA în fiecare zi, ascultă, încurajează și sărbătoresc succesele – sunt gesturi simple, dar sunt exact cele care construiesc relaționări și echipe de succes. Și, mai mult decât atât, liderii buni știu că exprimarea aprecierii sincere este un drum cu două sensuri, pentru că atunci când faci pe cineva să se simta bine, te simți și tu bine.

  1. PASIUNE

Tot ceea ce face un lider este nu numai extrem de vizibil, ci și amplificat de către oamenii cu care acesta interacționează. Așadar, un lider bun este conștient de impactul major pe care îl are asupra celorlalți și știe că pasiunea, entuziasmul și creativitatea sa, pe care el le trăiește la maxim, într-un mod firesc, sunt molipsitoare și reprezintă, așadar, un model care inspiră ENTUZIASM și angajament.

Text: Psihologia

Foto: pixabay

 

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.