vineri, iunie 2, 2023
16.5 C
București
spot_img

887.550 de calorii, arse pentru copiii vulnerabili. Semimaratonul Iași, un bilanț cu împliniri. VIDEO

Peste 3000 de oameni s-au adunat la un eveniment unic, la Iași – alergători, susținători, parteneri, sponsori, autorități. 300 de voluntari implicați în eveniment.

Peste 50 de reprezentanți ai forțelor de ordine. Inimile alergătorilor au bătut de 271.500 de ori la Semimaraton Iași pentru susținerea copiilor defavorizați. Împreună, alergătorii au parcurs 17.000 km, comparativ, ca idee, distanța România – Noua Zeelandă pentru educație. 887.550 de calorii arse pentru copiii vulnerabili.

Startul celei de a șasea ediții a Semimaraton Iași a vibrat de emoție și adrenalină pe 17 aprilie a.c.. Vremea a fost prielnică alergării, iar faptele bune ne-au unit în fața Palatului Culturii din Iași.

Toți cei care s-au înscris și au participat au câștigat zile de școală pentru copiii vulnerabili, copii care au nevoie de susținerea comunității pentru a-și crea un viitor mai bun. În contextul războiului din Ucraina, anul acesta am alergat cu inima deschisă și pentru pace.

Alergătiorii au povestit că fiecare a avut parte de o experiență adânc întipărită în suflet:  răcoarea dimineții, adrenalina și emoția startului, efortul fizic intens, cauzele evenimentului.

Iașul a dezvăluit alergătorilor o față mai puțin cunoscută: liniștea unei dimineți de duminică fără mașini, clădiri istorice superbe, Copoul înflorit. Piața Palatului, prin contrast, a fost plină de muzică, culoare, baloane, susținători, fotografii, medalii și fericirea alergării.

Ambasadorul Semimaraton Iași 2022, chef Cătălin Amarandei a mărturisit: „Startul a fost plin de emoție și adrenalină. Fiindcă au fost așa de mulți oameni, era o atmosferă explozivă. A fost foarte faină vibrația asta. Plus, unitatea dintre alergători de pe traseu a fost fantastică, ne-am susținut unii pe alții. Am alergat la 21 km, a fost super fain, un pic solicitant la întoarcere fiindcă n-am mai alergat de mult timp. Mă bucur că s-au mobilizat așa mulți oameni și că toată lumea și-a dorit să ajungă la finiș. N-a fost vorba despre un loc pe podium, ci despre a veni, de a fi la start pentru o cauză bună, pentru copiii vulnerabili.”

În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții  au avut la dispoziție  5 curse din competiție:  Semimaraton de 21 km Banca Transilvania, cros 10 km Visma, cros 5 km Conduent, cursa populară Eset – 2,5 km, cursa pentru copii E-Human – 600 m și 1000 m. Site oficial: www.semimaratoniasi.ro.

Câștigătorii curselor competitive:

  • Cursa de 21 km masculin: Cătălin Atănăsoaei (1:05:59).
  • Cursa de 21 km feminin: Andreea Pîșcu (1:25:35).
  • Cursa de 10 km masculin: Mihai Cochior (0:35:11).
  • Cursa de 10 km feminin: Diana Sinic (0:44:43).
  • Cursa de 5 km masculin: Mihail Pruteanu (0:16:33).
  • Cursa de 5 km feminin: Alexandra Ioana Calistru (0:19:34).

Prin Semimaraton sunt susținute proiecte din comunitatea ieșeană, care investesc în creșterea calității educației, accesului la educație sau promovează excelența școlară. În acest an, două cauze vor fi sprijinite din fondurile atrase în urma evenimentului:

  1. Înființarea unui Centru comunitar integrat de cercetare și dezvoltare pentru bunăstarea copiilor și tinerilor vulnerabili, proiect al Asociației Salvați Copiii Iași;
  2. Programul de burse pentru copiii cu rezultate remarcabile în educație, proiect al Asociației ProRuralis Iași.

Text, foto și video: Monica Crețu| Specialist marketing| Salvati Copiii Iasi |

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole