Spitalul Pelican Oradea este cel mai mare spital privat din vestul țării, după o investiție de peste 60 milioane lei

Date:

Share post:

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori locali privați de servicii medicale, anunță finalizarea procesului de extindere a Spitalului Pelican din Oradea.

Acesta a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi și alte 18 pentru spitalizarea de zi, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Proiectul a fost posibil în urma unei investiții de 60,6 milioane lei, care a presupus dezvoltarea unei noi aripi cu o capacitate de 118 paturi. În noua clădire va funcționa o secție ATI, un centru de investigații imagistice de înaltă performanță, o unitate dedicată cercetării și mai multe centre de excelență, dotate cu echipamente moderne și deservite de medici de top.

Un prim centru inaugurat în noua clădire este cel de Intervenții Cardiovasculare. Aici va funcționa și secția de Ortopedie, unul dintre puținele locuri din țară în care sunt realizate intervenții de chirurgie minim invazivă, artroscopică și de protezare articulară, la cel mai înalt nivel.

Procesul de extindere a Spitalului Pelican a fost inițiat în anul 2017, având ca obiectiv construcția unei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 4.000 de metri pătrați, care să permită dezvoltarea unor noi specialități, centre de cercetare și a unor echipe multidisciplinare pentru abordarea afecțiunilor cu grad de dificultate ridicat. Finanțarea proiectului a fost asigurată printr-un mix de fonduri proprii Spitalul Pelican, fonduri europene și fonduri Medicover Grup.

„La un an de la introducerea Chirurgiei Robotice și la doar câteva luni distanță de inaugurarea secției de Pediatrie, inaugurăm noua aripă în care va funcționa unul dintre cele mai importante centre din țară de Intervenții Cardiovasculare. Investițiile realizate și echipamentele din dotare ne-au permis să atragem alături de noi medici ca Dr. Bogdan Mut-Vitcu, unul dintre pionierii Cardiologiei intervenționale sau dr. Mioara Zoie Cocora, unul dintre cei mai experimentați chirurgi cardiaci din Romania”, a declarat lector universitar doctor Ovidiu Gogu Cacuci, director general Spital Pelican. 

 „Spitalul Pelican rămâne principalul centru al inovării în domeniul medical din nord-vestul țării, cu performanțe unice la nivel național. Ne bucurăm să fim alături de acești medici deosebiți și pasionați susținând dezvoltarea unor astfel de proiecte. Medicover va continua să investească în dotarea cu aparatură de ultimă generație, permițând formarea celor mai bune echipe medicale”, a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.  

Spitalul Pelican este primul din zona de nord-vest care oferă pacienților servicii medicale cardiovasculare complete, într-o abordare integrată, având la dispoziție departamentele de cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie cardiacă, imagistică high-tech, chirurgie cardiacă și vasculară, anestezie și terapie intensivă cardiacă, se arată în același comunicat media.

În anul 2018 Medicover România a preluat un pachet de 80% din acțiunile Spitalului Pelican în urma unei tranzacții în valoare de 23 milioane euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari investiții realizate de grupul Medicover în regiune.

Medicover România deține un spital și în București, inaugurat în anul 2012, cu o suprafață de peste 7.000 mp, desfășurată pe șapte niveluri, cu ambulatoriu integrat și acces la Maternitate, Pediatrie, Specialități Chirurgicale, Specialități Medicale și Imagistică standard și high-tech. De asemenea, în anul 2018, după achiziția grupului medical Phoenix, Medicover și-a extins numărul de spitale din portofoliu cu o nouă unitate amplasată în Craiova.

Istoric Medicover România

Medicover România este prezentă de 24 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.

Text și foto: Action Global Comunications

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.