Synevo România dublează numărul centrelor de recoltare dedicate testării Covid-19

Date:

Share post:

Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, a investit peste jumătate de milion de euro în achiziționarea celui mai modern aparat de testare moleculară din România, majorându-și capacitatea de testare a infecțiilor Covid-19 la peste 4.500 de teste pe zi.

Astfel, Synevo a dublat numărul de centre în care pot fi recoltate la cerere probe pentru depistarea unei posibile infecții cu virusul SARS CoV-2 și a redus termenul de eliberare a rezultatelor.

În acest moment, pacienții pot solicita acest serviciu în 75 de centre de recoltare din toată țara. În București, șase centre de recoltare vor fi deschise și sâmbăta, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Noul echipament de testare moleculară este o premieră pentru piața din România. Synevo își propune, prin acest demers, să răspundă cererii crescute de teste specifice RT PCR, venită din partea autorităților, companiilor și persoanelor fizice.

Noul aparat permite realizarea în paralel a testelor pentru depistarea ARN-ului viral SARS-CoV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B), potrivit PR Action Global Communications .

„Depunem toate eforturile pentru a susține demersurile naționale de gestionare a acestei pandemii. Vom continua să fim alături de autorități, pacienți și personalul medical implicat în lupta cu acest virus, punând la dispoziție cele mai performante instrumente de diagnostic, precum și expertiza înaltă a personalului nostru de specialitate”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Synevo operează acum două două platforme de testare performante, ambele achiziționate de la Roche Diagnostics, respectiv cobas® 8800 system și cobas® 6800 system, menționează aceeași sursă media.

Împreună, aceste echipamente permit procesarea unui număr de peste 4.500 de teste zilnic, în regim de funcționare 24 din 24 de ore. Cele două echipamente sunt instalate în Laboratorul Central de Referință Synevo.

Istoric Synevo România

Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2019, Synevo România administra o rețea națională de 17 laboratoare și 123 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproximativ 16 milioane de teste. (www.synevo.ro)

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Text și foto: Biroul de presă din România/Action Global Communications

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.