Astăzi, Sfântul Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești

Date:

Share post:

La 22 iunie, creștinii sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești. Despre el se știe că a fost unul dintre cei mai de seamă mitropoliți ai Țării Românești din secolul XIX, considerat, de către enoriașii săi, a fi un exemplu de sfințenie și iubire.

S-a născut în București, primind la naștere, în anul 1765, numele de Gheorghe Miculescu. După ce și-a făcut studiile la școli renumite din București, viitorul ierarh a devenit ucenic al Sfântului Paisie Velicicovschi și a fost ”uns” călugăr la Mânăstirea Neamț.

Dornic de a crește spiritual, tânărul monah Grigorie a plecat, pentru o perioadă, la Sfântul Munte Athos. La revenirea în țara natală, Grigorie Dascălul s-a stabilit la Mânăstirea Căldărușani. Ulterior, în anul 1823, sfântul a fost chemat la București de către domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica, fiind numit și ales mitropolit al Țării Românești.

La 22 iunie 1834, mitropolitul Grigorie a trecut la cele veșnice și a fost înmormântat la Mânăstirea Căldărușani. 

Text: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Doxologia

 

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.