marți, ianuarie 18, 2022
spot_img
AcasăAdrese si telefoaneCulturăSfinții Apostoli Petru și Pavel

Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți de către creștinii din toată lumea , astăzi, 29 iunie. Despre Sfântul Petru se știe că s-a născut în localitatea Betsaida, din Galileea, fiind fiul lui Iona și fratele mai mare al lui Andrei, cel dintâi cu har divin. Inițial, el a avut numele de Siomon, dar Iisus i-a schimbat numele în Petru.

Sfântul Pavel, căruia i se spunea ”apostolul neamurilor”, pentru că predica Evanghelia, s-a născut într-o familie de oameni bogați, iudei din Tarsul Ciliciei. Acesta a primit o educație aleasă, la școala rabinului Gamaliel.

Apostolul Petru a propovăduit Evanghelia în Ierusalim, în Iudeea și în Antiohia, acolo unde membrii bisericii s-au numit, pentru prima dată în istorie, creștini. Despre Petru se spune că a ajuns la Roma, unde a format biserica. A sfârșit răstignit pe cruce, în capitala Imperiului Roman. Acesta a cerut să fie răstignit cu capul ăn jos, pentru a se deosebi de modul de răstignire a lui Iisus. Pe locul unde a fost răstignit Sf. Petru găsim, astăzi, Bazilica San Pietro din Vatican.

Sfântul Apostol Pavel a propovăduit pe Hristos tuturor, străbătând, în trei călătorii misionare, toată Asia, Spania, Italia și Britania, înființând, pe parcursului drumului său, mai multe comunități creștine, hirotonisind episcopi, preoți și diaconi. El a murit la Roma, în aceeași zi cu Petru, tot ca martir, dar prin decapitare.

Foto: Internet

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE