Sfântul Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul

Date:

Share post:

Astăzi, 20 iulie, creștinii sărbătoresc pe Sfântul Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul.

Acest sfânt a trăit cu mult înaintea venirii Mântuitorului. Despre el se spune că la naștere îngerii l-au înconjurat cu foc. S-a născut în neamul lui Aaron, localitatea Tesva, regiunea Galaad. Istoria transmite că din cauza fărădelegilor din Țara Istraelului, Sfântul Ilie a închis cerul trei ani și șase luni, timp în care oamenii au trecut printr-o secetă cumplită. După o îndelungă rigăciune, o ploaie binecuvântată s-a revărsat peste pământ.

Sfântul Ilie nu a murit asemeni pământenilor. El a fost luat la Cer într-un car de foc, sub privirile lui Elisei, ucenicul său. Se spune că la Schimbarea la față a Domnului de pe muntele Tabor, Sfântul Ilie s-a arătat.

Astfel, ni s-a transmis, prin scrierile sfinte, că înainte de a doua venire a Domnului, Sfântul din nou se va arăta, pentru a îndemna popoarele lumii la căință și îndreptare.

Foto: Doxologia

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.