IMMOFINANZ intră pe piața din Italia cu parcurile comerciale STOP SHOP

Date:

Share post:

IMMOFINANZ continuă extinderea rețelei de parcuri de retail STOP SHOP, intrând pe o piață nouă, în vestul Europei: Italia. Prima achiziție pe această piață o reprezintă centrul Parco Fiore, integral ocupat, amplasat în San Fior, nordul Italiei, cu o suprafață totală închiriabilă de 27.000 mp.

IMMOFINANZ  a achiziționat centrul de la banca internațională de investiții Barrings, care deținea proprietatea prin European Core Property Fund Italy, administrat de Kryalos SGR. Prețul de vânzare a fost de aproximativ 35 milioane euro.

„Piața italiană vine ca o completare firească și poate deveni motor de creștere pentru platforma de succes STOP SHOP. Cu o populație de peste 60 de milioane de locuitori, Italia este una dintre cele mai mari țări din Europa. O analiză amplă a pieței locale a arătat că structurile comerciale actuale, combinate cu puterea de cumpărare și comportamentul consumatorilor, în special în partea de nord a Italiei, oferă un potențial semnificativ pentru dezvoltarea unui parc de retail  STOP SHOP. Plănuim să ajungem la 10 astfel de centre în Italia, până în 2024, obiectiv pentru care am alocat un buget de 250 milioane de euro”, a declarat  Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ  referitor la strategia companiei.

IMMOFINANZ s-a concentrat pe dezvoltarea rețelei de parcuri de retail profitabile pe termen lung, cu randament bun și format flexibil, care permite o revenire rapidă în cazul unor eventuale crize, potențial identificat încă de la început.

„Ultima criză a confirmat, încă o dată, un aspect important: parcurile de retail axate pe oferte de produse de uz zilnic, conexiuni bune de transport și mix amplu de chiriași sunt o formulă câștigătoare, fiind populare în rândul chiriașilor cu activitate internațională și al consumatorilor. În Italia, unde acest tip de magazine nu este consolidat încă pe segmentul de calitate, oferă posibilități numeroase”, a adăugat Reindl.

Mix atractiv de chiriași și locație  ușor accesibilă

Parcul de retail care va funcționa sub brandul STOP SHOP San Fior, este amplasat la 37 de kilometri de Treviso și 60 de kilometri nord de Veneția, în centrul regiunii Veneto. Zona de proximitate  pe o rază de 30 de minute parcurse cu mașina cuprinde circa 100.000 de locuitori. Regiunea Veneto este una dintre cel mai bine dezvoltate economic din Italia, cu venituri ridicate ale populației și putere de cumpărare substanțial peste media națională și a întregii UE.

Parcul are 1.500 de locuri de parcare și este amplasat pe drumul național SS 13 Pontebbana, care leagă Veneția de Udine și Tarvisio, spre Austria. Parcul a fost finalizat în două etape, între 2017 și 2019, având un mix bun de chiriași, printre care companii internaționale precum C&A, Takko, MediaWorld, Decathlon, Roadhouse Grill și Burger King, plus mărci populare italiene ca Mega (supermarket), Globo și Terranova (modă) sau Casa Tua (mobilă). Termenul mediu total al contractelor de chirie în curs (WAULT – weighted average unexpired lease term) este de 7,7 ani.

Principalele acțiuni de mediu și CSR

Un mare avantaj al acestui parc de retail este reprezentat de echipamentele fotovoltaice în curs de implementare, care vor livra energie verde în rețeaua publică de distribuție. Noua proprietate din portofoliu vine în completarea obiectivelor IMMOFINANZ privind sustenabilitatea centrelor de retail administrate. În 2019 IMMOFINANZ a lansat un proiect pentru instalarea de echipamente fotovoltaice în parcurile de retail STOP SHOP, cea mai mare instalație urmând a fi inaugurată într-un centru din Austria.

Această ultimă achiziție completează portofoliul STOP SHOP al IMMOFINANZ, care atinge astfel 109 locații (inclusiv proiecte în dezvoltare), amplasate în zece țări. Dintre acestea, cele 99 de proprietăți active au o suprafață închiriabilă totală de 750.000 mp și o valoare contabilă de circa 1,1 miliarde euro.

Despre portofoliul STOP SHOP

STOP SHOP este marca IMMOFINANZ dedicată parcurilor de retail din  Europa. Parcurile STOP SHOP sunt populare, accesibile pentru furnizorii locali, amplasate în regiuni cu 30.000 și 150.000 de locuitori și oferă o gamă largă de produse, la prețuri convenabile. Beneficiind de o bună conexiune de transport și parcări ample, aceste parcuri se adresează cumpărătorilor atenți la costuri care apreciază un raport bun calitate-preț. Centrele STOP SHOP deținute de IMMOFINANZ sunt integral închiriate, cu o rată medie de ocupare la finalul lunii martie 2021 de 98% și un yield de 7,9%.

Portofoliul STOP SHOP deținut de IMMOFINANZ cuprinde, cu noile achiziții, 99 de parcuri comerciale active, amplasate în zece țări diferite: Slovacia (16 centre STOP SHOP), Slovenia (14), Ungaria (14), Austria (14), Serbia (14), Republica Cehă (12), Polonia (10), Croația (3), Italia și România (1).

Text și foto: Action Global Communications

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.