Revista de arheologie ”Ziridava, Studia Archaeologica” a împlinit 10 ani

Date:

Share post:

În anul 2012, Complexul Muzeal Arad a început editarea revistei științifice de arheologie Ziridava, Studia Archaeologica. 
Revista are o frecvență anuală și apare în luna decembrie. Anul acesta, 2021, revista a împlinit 10 ani, după cum se arată într-un comunicat trimis redacției INFO ANUNȚ.
Aici găsim:
  • 163 de articole de specialitate
  • 257 de autori
  • 61 de instituții (universități, muzee, institute de cercetare)
  • Aproape jumătate dintre instituțiile la care autorii sunt afiliați provin din străinătate (Germania, Ungaria, USA, Finlanda, Ucraina, Cipru, Rusia, Japonia). ”Deoarece în literatura de specialitate arheologică revista Ziridava a fost corelată cu instituția Complexului Muzeal Arad, dar și datorită faptului că numeroase cercetări arheologice întreprinse în special în zona Mureșului de Jos au fost publicate în anuarul arădean, colegiul editorial a decis ca numele revistei să fie păstrat. Totodată, pentru a nu rupe tradiția și a nu da uitării eforturile vechiului colegiu editorial al revistei, am decis ca numerotarea viitoarelor volume să continue cu numărul 26. 
    Încă de la primul număr au fost publicate articole ce au rezultat ca urmare a diferitelor tipuri de cercetare arheologică, dar și studii teoretice asupra unor tematici specifice. Autorii acestor articole sunt atât specialiști consacrați, cât și tineri cercetători. În acești 10 ani, colegiul editorial al revistei a acceptat spre publicare 163 de articole de specialitate, scrise de 257 de autori ce provin din 61 de instituții. Aproape jumătate dintre instituțiile la care autorii sunt afiliați provin din străinătate (Germania, Ungaria, USA, Finlanda, Ucraina, Cipru, Rusia, Japonia)”, spune dr. Victor Sava, arheolog expert, redactor al revistei de arheologie Ziridava, Studia Archaeologica. Colegiul de redacție al revistei Ziridava, Studia Archaeologica este format din Victor Sava, Florin Mărginean (redactori), Ioan Cristian Cireap şi Norbert Kapcsos (secretari de redacție). Colegiul de redacție este însoțit în demersurile sale de un comitet științific alcătuit din 25 de personalități ale arheologiei românești și europene.
    Numărul actual al revistei Ziridava, Studia Archaeologica poate fi citit gratuit on-line:

    Text și foto: Complexul Muzeal Arad PR

spot_img

Articole asemănătoare

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează.