Omul devine ceea ce gândește în inima sa

Date:

Share post:

Gândul vindecă sau aduce boală. În Cartea biblică a proverbelor apare prima dată această idee: ”omul devine ceea ce gândește în inima sa”.

”Tot ce suntem noi este rezultatul gândurilor noastre anterioare”, spunea Budda. Totodată, James Allen, în cartea sa ”Omul devine ceea ce gândește”, spune că boala este mai întâi în minte și de acolo coboară încet, încet, în tot corpul și se localizează în anumite organe.

Prof. dr. doc. Constantin Dulcan spune că ”gândul e creator, e cea mai puternică forță din univers” astfel încât ”cinci minute de mânie sau suferință imobilizează pentru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar”.

Mai multe surse atestă faptul că omul este un amestec de energie, vibrație și gânduri. După anul 2012, când am intrat în altă dimensiune vibratorie, gândurile devin definitorii pentru toată existența noastră.

Gândul are efect imediat. Telepatia. Transmiterea sau primirea/recepționarea gândului. De la altă persoană sau din Univers. Cu efect imediat. Și da, gândurile se materializează.

Gândurile negative se hrănesc din energia noastră și ne epuizează. Ne simțim obosiți. Bolnavi. Scade imunitatea. Un efect imediat poate fi o banală răceală. Chiar și stresul este un rezultat al conglomeratului de gânduri negative, care afectează.

Ceea ce gândim acum, în prezent, va determina starea de sănătate viitoare. Bolile simple, grave, cronice, chiar și cele terminale, au la bază, după cum scrie și Serghei Nicolaevici Lazarev, afectarea unora sau a tuturor sentimentelor umane. Boala apare atunci când intrăm în contradicție cu una sau toate legile universale.  

Ce să facem pentru a înlătura orice afecțiune sau problemă, indiferent de natura ei?  Să înțelegem că noi suntem gânditorii. Putem evita, conștient, tristețea, furia, victimizarea, nefericirea. Cum? Trăind în momentul prezent. Aici și acum, cu bucurie, optimism și fericire. Bucuria, ca și tristețea, este molipsitoare.

Gândurile nu au putere să rănească, fără consimțământul nostru. Trebuie să atragem atenția asupra momentului prezent. Aceasta este cheia. Totodată, ne eliberăm de vechile gânduri negative și le înlocuim cu altele …pozitive. Corectăm gândirea față de noi înșine, față de alții și față de Divinitate.

Fragment din cartea Ecuația vieții. Calea spfre fericire

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Internet

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.