Crăciunul, pe stil vechi, în Republica Moldova

Date:

Share post:

La 7 ianuarie, în Republica Moldova se sărbătorește Crăciunul pe stil vechi. familiile se așează la mese, cu mic, cu mare. În sate este o adevărată sărbătoare. Foarte mulți oameni, în Republica Moldova, sărbătoresc Crăciunul și pe stil nou, dar și pe stil vechi, pe principiul mai multe sărbători nu strică niciodată! Mesele sunt îmbelșugate, pline de bunătăți tradiționale moldovenești.

Astăzi este Crăciunul pe stil vechi, prilej cu care transmit gânduri bune, însoțite de urări de sănătate și de bucurie, tuturor celor care serbează în această zi Nașterea Domnului!
Vom sta la masa de sărbătoare împreună cu familia și prietenii – și pentru că suntem în vremuri de pandemie, vă rog să fiți precauți și să vă îngrijiți și de sănătate. Vom vorbi cu oamenii dragi aflați departe, cărora le ducem dorul, și ne vom aminti de cei plecați dintre noi. Ne vom bucura că ni s-a dat încă un an în care să facem mai bune lumea și locul în care trăim. Dintotdeauna, Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți. Trebuie doar să ne deschidem inimile. Crăciun fericit!”, a scris Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pe pagina sa oficială de Facebook.
Foto: Facebook/Maia Sandu
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.