„Din dragoste pentru Ion Creangă”

Date:

Share post:

Cu ocazia împlinirii a 185 de ani de la nașterea lui Ion Creangă și a 90 de ani de existență a bustului scriitorului din Parcul Copou – bust realizat de sculptorul Dimitrie Bârlad – Casa de Cultură „Mihai Ursachi” organizează, marți, 1 martie 2022, evenimentul „Din dragoste pentru Ion Creangă”.
Începând cu ora 12.00, la bustul marelui scriitor va avea loc o slujbă de pomenire oficiată de Preot paroh Vasile Vaida – Parohia „Sf. Nicolae” Copou -, iar instituții din administrația publică locală, instituții de educație și de cultură vor depune jerbe.
De la ora 12.30, în Sala „Diotima”, va avea loc un spectacol omagial la care vor participa scriitorii Constantin Parascan, Constantin Dram, Cassian Maria Spiridon, Adi Cristi și actorul, Daniel Onoae.
Text și foto: Primăria Municipiului Iași
spot_img

Articole asemănătoare

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează. 

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când …

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când ... Aceasta este tema pe care o dezvoltăm în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.