Poliția de Frontieră a R. Moldova beneficiază de susținere din partea FRONTEX

Date:

Share post:

18 ofițeri din cadrul Agenției FRONTEX sunt delegați în misiuni la frontiera Republicii Moldova. Mai exact, în punctele de trecere a frontierei  Criva, Otaci, Palanca și Tudora.
Misiunea acestora este de o importanță majoră, având drept scop susținerea polițiștilor de frontieră moldoveni în activitatea de control al trecerii frontierei de stat, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ. De asemenea, sporirea capacităților instituționale, prin schimbul permanent de informații și bune practici în domeniul securității frontierei de stat.
În această perioadă dificilă, angajații Poliției de Frontieră au nevoie de suportul și experiența altor state, astfel că asistența din partea Agenției FRONTEX este mai mult decât necesară. Se contribuie enorm la gestionarea corectă a fluxului de migranți și la prevenirea fenomenului de criminalitate transfrontalieră.
Prin scrisoarea nr.35/11-1227 din 02.03.2022, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI al RM, Rosian Vasiloi a solicitat suportul din partea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex).
NOTĂ: la sfârșitul anului trecut, Poliția de Frontieră și FRONTEX și-au actualizat planul de cooperare pentru anii 2022 – 2024. Planul reprezintă angajamentul ambelor părți de a coopera pe linia combaterii migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, realizării produselor analitice, consolidării capacităților profesionale, inclusiv constituie temelie la continuarea conlucrării în baza unor proiecte operaţionale specifice.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI
spot_img

Articole asemănătoare

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.