„Păpuși în costume populare” la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău

Date:

Share post:

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, împreună cu Asociația Muzeului Jucăriilor din București, vă invită la vernisajul expoziției „Păpuși în costume populare”, care va avea loc vineri, 25 martie 2022 ora 11 la sediul central al instituției str 9 mai nr 7, sala 13.

Aici vor fi expuse  păpuși în costume populare din toate zonele etnografice ale țării noastre dar și din străinătate, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Păpușile, grupate după anii de fabricație, dar și după țara de origine, reproduc fidel, la scară miniaturală, costumele zonelor respective.

Colecția aparținând fraților Cristian și Mihail Dumitru, Asociația Muzeul Jucăriilor București,  cuprinde și o serie de informații, un istoric al jucăriei, cu fotografii,  fabrica unde au fost create și caracteristicile fiecăreia.

Manager – prof. Mariana Popa. Coordonator eveniment – Mihaela Băbușanu.

Text și foto: CMIABc

 

spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.