Astăzi este zi de doliu în Republica Moldova, pentru comemorarea victimelor războiului din Ucraina

Date:

Share post:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 4  aprilie 2022 este declarată zi de doliu în Republica Moldova.

Doliul este instituit întru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean, se arată în comunicatul media emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi (4 aprilie 2022 n.r.), în toate localitățile, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare Drapelul de Stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin  păstrarea  unui  moment  de  reculegere.

Totodată,în statul vecin, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Preledinției Republicii Moldova 

spot_img

Articole asemănătoare

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când?

Podul feroviar peste râul Olt a intrat în reparații pentru viteza maximă de 120 km/h. Până când? La acerastă întrebare răspundem în cele ce urmează.

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Video

Cine a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAIC. Aceasta este subiectul despre care vorbim azi, la Infoanunț.

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Foto

Care este noul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World România. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film.

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de … Foto

Invitație la o expoziție fascinantă: Colecția de monede emise de ... Cine, unde și mai ales când, în cele ce urmează.