Recomandări pentru a evita infectarea cu SARS CoV 2

Date:

Share post:

Avand in vedere cresterea zilnica rapida a numarului de cazuri de infectie COVID-19, reaparitia focarelor de infectie la un numar mare de agenti economici, in institutii publice si in unitatile sanitare cu paturi, cresterea numarului de cazuri spitalizate inclusiv in sectiile ATI si a numarului de decese, Directia de Sanatate Publica Maramures recomanda populatiei urmatoarele masuri:

  • Purtarea mastii de protectie in : mijloace de transport in comun , spatii inchise și aglomerate, inclusiv unitati sanitare etc.;
  • Evitarea spatiilor inchise, aglomerate;
  • Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun sau dezinfectarea cu substante antiseptice;
  • Igienizarea periodica in mijloacele de transport in comun si in unitatile de interes public;
  • Prezentarea la medicul de familie, Centrele de evaluare sau Structurile de Primiri Urgente in cazul aparitiei semnelor de imbolnavire ( febra, tuse , dureri de cap, dureri in gat, nas infundat, scurtarea respirației, debut brusc al pierderii gustului, mirosului, si vărsături, diaree mai ales in cazul copiilor) in vederea testarii.
  • Prezentarea la cabinetul medicului de familie in vederea vaccinarii.
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.