Manuale vechi în greacă și latină, lucrări din antichitate, antologii și opere originale. Unde

Date:

Share post:

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Secția Literaturile lumii, prezintă publicului o nouă expoziție de documente: manuale vechi în limbile greacă și latină, lucrări ale autorilor din antichitate, antologii și opere originale în limba germană și limba franceză.

Toate aceste relicve conțin diferite ștampile, sigilii și semne ale instituțiilor de învățământ din Chișinău de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea, potrivit media din Republica Moldova.

În partea a doua a expoziției sunt expuse cărți în limbi străine, care au ștampile de la magazinele particulare din Chișinău, redate în prima jumătate a secolului XX, care sunt foarte curioase și nu atât de bine cunoscute publicului Bibliotecii. Aceste magazine erau următoarele: ”Șehter”, ”Șah”, ”Dâh”, ”Boșoer”, “Dailis”, ”Educația” etc.

Din aceste librării s-au cumpărat cărți pentru bibliotecile instituțiilor de învățământ și cele particulare. Pe paginile multor ediții care conțin ștampile originale apar și niște notițe ale cititorilor din acea perioadă.

Exemplarele au fost cumpărate particular și le-au ajutat mult tinerilor în studierea literaturii și însușirea limbilor străine.

Expoziția va fi deschisă până la 28 septembrie a.c.

Text: Elena Ștefan

Foto: accent.tv 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.