Anunț: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Date:

Share post:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului începerea implementării contractului de finanțare “Îmbunătățirea infrastructurii de comunicații a Ministerului Public (PÎCCJ, DNA și DIICOT)”.

Acesta a fost semnat în luna decembrie 2022 între Ministerul Justiţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în calitate de beneficiar.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea capacității de transmitere a datelor în rețelele INTRANET/INTERNET (trafic criptat) ale structurilor Ministerului Public pentru funcționarea sistemelor informatice centralizate și a altor servicii de comunicare la distanță utilizate.

Prin implementarea acestui proiect de modernizare a infrastructurii IT se va realiza interconectarea tuturor unităților de parchet la nivelul aplicațiilor folosite și transferului de date prin internet în vederea asigurării elementelor de bază pentru desfășurarea muncii de la distanță și îmbunătățirii comunicațiilor.

Rezultatele urmărite au în vedere asigurarea unor rețele de comunicații retehnologizate la nivel național, în toate unitățile de parchet, prin înlocuirea routerelor existente la nivelul Ministerului Public cu 498 de routere și accesorii conectică.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul acestui contract de finanțare este de  8.339.521,19 RON, din care valoarea finanțării externe nerambursabile este de 7.008.001 RON.

Perioada de implementare este de trei ani (decembrie 2022 – decembrie 2025).

Informații despre PNNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) este conceput astfel încât să asigure dezvoltarea României, prin sprijinirea nivelului de adaptare la situații de criză, în contextul recuperării după criza COVID-19, cât și valorificarea potențialului de dezvoltare economică, prin reforme majore și investiții cheie.

Componenta MF din PNRR (Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii) cuprinde un număr de 5 reforme și 8 investiții, având alocat un buget total de 371,8 mil. EUR și vizează următoarele aspecte:

reforma administrației fiscale (obiectiv – creșterea ponderii veniturilor colectate de ANAF cu cel puțin 2,5% din PIB față de valoarea indicatorului din anul 2019, respectiv reducerea decalajului TVA cu 5 puncte procentuale în 2026 față de valoarea indicatorului din 2019) și revizuirea cadrului fiscal, îmbunătățirea eficienței cheltuielilor publice, consolidarea capacității instituționale de prognozare a cheltuielilor cu pensiile, înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare.

spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.