Panouri fotovoltaice la Frontieră

Date:

Share post:

Una din prioritățile Poliției de Frontieră a Republicii Moldova o constituie realizarea obiectivelor de eficiență energetică prin dezvoltarea domeniului energiei regenerabile în subdiviziunile de frontieră teritoriale.
În acest context, anterior, în anul 2022, au fost proiectate și instalate sisteme fotovoltaice de tip ON-GRID în cinci Sectoare ale Poliției de Frontieră – Tudora, Volintiri, Valea Mare, Stoianovca, Brînza. Puterea totală ale acestora constituie 144 KW.
Conform calculelor efectuate în proiectul de execuție, puterea panourilor fotovoltaice va acoperi consumul integral de energie electrică în fiecare sector unde au fost instalate. De menționat că perioada cu cel mai ridicat randament de producere a energiei electrice sunt lunile de vară.
Cu referință la achiziționarea celor cinci sisteme de energie regenerabilă, valoarea totală a fost de 3,8 mln lei, surse financiare alocate din bugetul de stat al țării de peste Prut.
În următorii doi ani vor fi instalate panouri fotovoltaice în alte 11 Sectoare ale Poliției de Frontieră, se arată în comunicatul trimis redacței Infoanunț de către colegii de la Secția relații publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Cum ne pregătim pentru noua eră energetică

Exclusiv: Cum ne pregătim pentru noua eră energetică. Acesta este subiectul despre care vorbim în continuare, azi, la Infoanunț.

Inedit: Atelier de preparat parfum cu miresme de primăvară

Inedit: Atelier de preparat parfum cu miresme de primăvară. Unde? Când putem merge la acest facinant atelier și alte amănunte despre ceea ce reprezintă această idee nouă, în cele ce urmează, la Infoanunț.

CFR SA: investiții în infrastructura feroviară de câteva miliarde lei

CFR SA: investiții în infrastructura feroviară de câteva miliarde lei. Mai multe amănunte în articolul de azi, la Infoanunț.

Iată ce au mai descoperit vameșii la trecerea frontierei. FOTO

Iată ce au mai descoperit vameșii la trecerea frontierei. Fotografiile sunt cele care ne oferă informații concrete la subiectul dat.