Conștientizarea pericolelor intoxicației cu monoxid de carbon

Date:

Share post:

Resideo Technologies Inc. (NYSE: REZI), furnizor global de soluții de confort și securitate pentru locuințe, a lansat campania educațională „Mai multă siguranță acasă” pentru conștientizarea pericolelor intoxicației cu monoxid de carbon în locuințe.

Campanie: „Mai multă siguranță acasă”, pentru conștientizarea pericolelor intoxicației cu monoxid de carbon

Campania include un sondaj realizat la nivel regional, în cinci țări, despre nivelul de conștientizare a pericolelor asociate emisiilor acestui gaz. Țările în care a fost realizat studiul sunt Polonia, Republica Cehă. România, Slovacia și Ungaria. Campania conține, de asemenea, un videoclip animat educativ, care va fi promovat în mediul online.

Rezultatele sondajului regional Resideo subliniază că românii sunt printre cei mai expuși intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Însă, în general, românii știu ce trebuie să facă în caz de intoxicare cu CO, dar dețin puține informații despre acest gaz. Astfel, mai mult de o treime dintre cei chestionați consideră eronat că acest tip de gaz poate fi mirosit.

Monoxidul de carbon este un gaz generat de arderea incompletă a combustibililor fosili. Acest gaz este inodor și extrem de toxic. Toate dispozitivele de încălzire care funcționează prin arderea unui combustibil prezintă riscul de a emite monoxid de carbon.

O treime dintre românii intervievați (37%) cred că în locuința lor ar putea avea loc o intoxicație cu monoxid de carbon. 6 din 10 români știu că acest gaz poate fi emis de aparatele de încălzire din locuință (62%). Efectele intoxicației cu monoxid de carbon indicate corect de români sunt durerile de cap, amețelile și decesul.

Majoritatea românilor (93%) știu ce trebuie să facă în caz de intoxicație cu monoxid de carbon. Doar 3% dintre cei intervievați spun că nu iau nicio măsură pentru a se proteja de intoxicarea cu monoxid de carbon. Jumătate dintre români spun că dețin deja un detector de monoxid de carbon. Atunci când aleg un detector de CO, românii se ghidează în primul rând după certificatele deținute de aparat. Apoi iau în considerare prețul și, în cele din urmă, marca echipamentului.

7% dintre români au suferit intoxicații cu monoxid de carbon în timpul vieții. Mult mai puțini, respectiv 3%, au suferit un incendiu de casă/apartament.

Puncte de vedere

Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România, subliniază importanța extinderii gamei în mai multe țări:  „Monoxidul de carbon prezintă un pericol grav la interior, mai ales în țările în care încălzirea se face prin dispozitive de ardere. Faptul că acest gaz nu poate fi detectat cu simțurile obișnuite – nu este vizibil, nu miroase – face și mai importantă prezența unui detector modern în locuință pentru a oferi locuitorilor informații precise pe care să se bazeze în luarea deciziilor pentru siguranța celor dragi”.

Resideo a lansat recent în Europa noua gamă de detectoare de Honeywell Home R200 pentru CO, fum, căldură și detectoare combinate. Noua gamă, disponibilă și în România, este potrivită pentru majoritatea aplicațiilor rezidențiale și înlocuiește portofoliul anterior seria X, fiind completată de detectorul de dioxid de carbon R200 C2, un produs lansat recent la nivel regional.

Noul portofoliu de produse Honeywell Home R200 dispune de cele mai avansate tehnologii din domeniu. Proprietarii de locuințe beneficiază de un design elegant și modern, care să se integreze în estetica decorului casei. Produsele au o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani.

Produsele ajută instalatorii profesioniști și consumatorii să protejeze ceea ce contează cel mai mult acasă, oferind:

  • Fiabilitate dovedită și testată, cu toate certificările europene, specifice țărilor în care se vinde produsul.
  • Un plus de liniște: în prezent aceasta este singura gamă – care cuprinde detectoare de CO, fum, căldură, detectoare combinate și detector de Dioxid de carbon R200C2 – care vine cu o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani standard.
  • O mai bună notificare a utilizatorului final prin intermediul detectoarelor interconectate, care pot declanșa simultan detectoarele de CO, fum și căldură.
  • Nu este nevoie să cumpărați un modul radio separat pentru ca dispozitivele să fie interconectate wireless. Soluțiile Resideo au deja modulul radio încorporat.

Extinderea gamei de produse R200 și disponibilitatea acesteia în Europa vine după ce Resideo a introdus pe piață detectorul de dioxid de carbon (CO2) R200C2-A în Europa de Vest la începutul anului trecut. R200C2-E este acum disponibil și în șase țări din Europa de Est.

Spotul video poate fi urmărit aici. Clipul face parte din campania Resideo „MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ACASĂ”, lansată în Europa Centrală și de Est, în Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovacia și Ungaria. Obiectivul este educarea pe marginea pericolelor intoxicării cu monoxid de carbon. Mai multe informații despre campanie puteți găsi aici.

Comunicatul a fost transmis pentru Infoanunț de către PR AXIOS.

spot_img

Articole asemănătoare

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură

Primii fulgi de zăpadă au sosit! Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru o călătorie sigură. Odată cu primii...