În această săptâmănă, în mai multe unități de învățământ și din județul Bacău s-a desfășurat evenimentul Săptămâna Școala Altfel, iar polițiștii au răspuns pozitiv invitațiilor de a fi alături de elevi și de a le prezenta o parte din munca lor, precum și o serie de recomandări și măsuri de siguranță.
Polițiștii din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au fost în mijlocul elevilor și le-au prezentat teme precum educația rutieră, siguranța online, prevenirea traficului și consumului de droguri, dar și elemente din meseria de polițist.
Beneficiarii acestor activități, peste 600 elevii ai Școlii Gimanziale nr. 10, Școlii Gimnaziale „Explorator Teodor Gheorghe Negoiță” Sascut și a structurilor sale Păncești și Sascut-Sat, elevii Colegiului Național „Grigore Moisil” Onești, elevii Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău, cei ai Școlii Gimnaziale Letea Veche și ai Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău, au conștientizat, alături de polițiști, posibilele riscuri la care sunt expuși, atât în școală, cât și în afara ei, pe stradă, sau în mediul online.
Elevii au primit multe sfaturi de siguranță cu privire la cum pot preveni primejdiile sau ce soluții au la îndemână, potrivit vârstei lor, pentru a se apăra, dar și răspunsuri la curiozitățile lor.
Polițiștii au primit, la rândul lor, multe zâmbete, îmbrățișări și promisiuni din partea elevilor că vor avea grijă de siguanța lor, după cum ne-a transmis comisarul de poliţie Oana Irina Năforniță.
Concluzie
Ideea programului Școala Altfel chiar este o idee bună și a avut un real succes în toată România. Ar fi mununat ca tot învățământul românesc să devină, într-o zi, cu totul altfel în bine, așa precum programul Școala Altfel.
Evoluție înseamnă să dăm drumul trecutului, îl lăsăm acolo unde îi este numele, și să învățăm copiii la modul practic, așa cum au făcut și polițiștii din Bacău. Și nu uitați că acesta este doar un exemplu, pentru că la fel a fost nu numai în regiunea Moldovei, ci în toată România.