Foto: O imagine cât 40.000 de … Iată ce au mai descoperit inspectorii vamali

Date:

Share post:

Foto: O imagine cât 40.000 de … Iată ce au mai descoperit inspectorii vamali, la frontiera României.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, au reținut 40.000 țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal. Țigaretele au fost descoperite în bagajul unui pasager care călătorea în direcția Londra.

Când și unde

În data de 7 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători – Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (C.S.C.T.F.A.B.O.), au efectuat mai multe controale specifice în vederea combaterii traficului cu produse din tutun. Ca urmare a acestor controale au fost reținute, de la un pasager care călătorea pe ruta Otopeni-Luton, 40.000 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal.

Totodată, în urma celor constatate, țigaretele au fost reținute de către autoritatea vamală și, întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat organelor de cercetare penală competente din cadrul C.S.C.T.F.A.B.O.

În contextul celor prezentate mai sus, amintim faptul că la ieșirea din România, persoanele fizice pot scoate din țară mărfuri fără caracter comercial, rezervate exclusiv uzului personal al călătorilor sau al familiei lor sau care sunt destinate a fi oferite drept cadou. Totodată, este important ca cei care călătoresc să se informeze și să respecte prevederile legislative valabile pentru introducerea diverselor bunuri în țara de destinație.

Pentru informații detaliate privind condițiile de intrare/ ieșire din România, vă rugăm să consultați site-ul oficial al Autorității Vamale Române, www.customs.ro, secțiunea „Călători”.

Text și foto: PR Serviciul relații publice și internaționale

Foto deschidere: arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție. Care sunt acestea, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa!

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa! Diskoteka aduce starurile muzicii anilor `80 și `90 pe scena din grădina Palas, la cel mai mare Festival Retro din Europa.

NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali. FOTO

NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Iași

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România - Iași. Acesta este subiectul de azi, la Infoanunț.