Nou! Kara participă la un curs european

Date:

Share post:

Nou! Kara participă la un curs european. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

În perioada 8 – 19 septembrie 2024, polițista de frontieră Nina împreună cu patrupeda Kara participă la un curs european pentru echipele canine specializate în detectarea armelor și munițiilor, organizat de Agenția Europeană FRONTEX.
Acest curs, desfășurat la Zagreb, Croația, are drept scop îmbunătățirea abilităților și consolidarea practicilor de dresaj canin.

Noi tehnici de identificare și prevenire a…

În cadrul instruirilor participă 20 de echipe canine din diferite state europene, care au ocazia să își împărtășească experiențele și să învețe noi tehnici de identificare și prevenire a traficului de arme și muniții.
Cursul este important pentru menținerea securității transfrontaliere într-un context internațional tot mai complex.
De asemenea, participanții sunt implicați activ la sesiuni intensive de instruire, care  includ tehnici avansate de identificare a armelor, precum și diferite scenarii de simulare a situațiilor întâmpinate în teren.
Pregătirea a fost concepută să ofere echipelor canine o înțelegere aprofundată despre lucru cu patrupezii, dar și abilități practice pentru a face față provocărilor specifice ale detecției în condiții variate.
Participarea la acest curs reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea profesională a echipelor canine și subliniază angajamentul Poliției de Frontieră de a aplica cele mai bune practici în securitate la frontiera de stat.
Text și foto: PR
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

 

spot_img

Articole asemănătoare

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție. Care sunt acestea, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa!

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa! Diskoteka aduce starurile muzicii anilor `80 și `90 pe scena din grădina Palas, la cel mai mare Festival Retro din Europa.

NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali. FOTO

NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Iași

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România - Iași. Acesta este subiectul de azi, la Infoanunț.