NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali. FOTO

Date:

Share post:

NOU! 77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a fi contrafăcut.

Detergentul are o valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei și a fost descoperit ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale din Galați.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Galați.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional.

Valoarea totală a detergentului, dacă ar fi fost comercializat pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut detergentul susceptibil de a fi contrafăcut în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

Text și foto: Serviciul relații publice și internaționale/Autoritatea Vamală Română

Foto deschidere: Arhiva

spot_img

Articole asemănătoare

Ministerul Sănătății anunță primele avize de oportunitate din programul

Ministerul Sănătății anunță primele avize de oportunitate din programul... Astăzi au fost emise primele avize de oportunitate în vederea implementării proiectelor...

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție

BIFF 2024 vine cu două filme istorice de excepție. Care sunt acestea, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa!

Hai și tu la cel mai mare Festival Retro din Europa! Diskoteka aduce starurile muzicii anilor `80 și `90 pe scena din grădina Palas, la cel mai mare Festival Retro din Europa.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Iași

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România - Iași. Acesta este subiectul de azi, la Infoanunț.