Invitație la la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania.
KineDok este un program unic în Europa, desfașurându-se concomitent în 6 țari partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film.
Despre proiectul KineDok
Spre deosebire de alte evenimente ce promovează filmul documentar, proiectul KineDok vizează nu doar publicul cinefil, ci în egală masură și pe cel non-cinefil, care nu frecventează în mod obișnuit festivaluri de film sau alte proiecții de film documentar.
Când?
Duminică 24 Noiembrie 2024, ora 11.30 la sediul central al muzeului, vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, filmul: 66 de sezoane, regia: Peter Kerekes, anul: 2003, producție: Slovacia, Republica Cehă.
În 1936 a fost inaugurată Piscina Municipală din Košice, al doilea cel mai mare oraș din Slovacia. Aceasta era mai mult decât un simplu loc de scăldat – era un organism viu, pulsând cu viața proprie.
Întreaga metropolă se oglindea în această mică oază acvatică. Cehi, germani, maghiari, slovaci, tineri sau batrâni, cu toții se bucurau de relaxare și de faptul că se puteau lăsa purtați de curentul apei.
În acea perioadă, istoria aducea cu sine numeroase răsturnări, influențând și viața piscinei, dar mai ales destinul celor care o frecventau.
Prin evenimentele întâmplate între 1936 și 2002, debutul regizoral al lui Kerekes surprinde 66 de sezoane din viața piscinei din Košice și tot atâția ani din istoria Europei Centrale. Acest mozaic al istoriei Slovaciei este alcătuit doar din poveștile oamenilor care, în fond, sunt ei înșiși istorie.
ACCESUL ESTE GRATUIT
Organizator național, Asociația One World Romania. Organizator local, Dr. Mircea Mamalaucă
Parteneri internaționali Institute of Documentary Film (Republica Cehă) Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), Restart (Croația) Chai Khana (Georgia).
Cu sprijinul Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Brașov.
Text și foto: PR MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD