Vino în „Laboratorul curiozității” să descoperim știința interactiv și distractiv    

Date:

Share post:

Vino în „Laboratorul curiozității” să descoperim știința interactiv și distractiv.

Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Maramureş și Doti te invită între 7-17 aprilie 2025 la Bastionul Măcelarilor să explorezi „Laboratorul curiozității”. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă interesul și curiozitatea pentru știință.

În perioada 7-17 aprilie 2025, din oră în oră în intervalul 9:00-16:00, vă invităm la Bastionul Măcelarilor din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie și Arheologie Maramureş, să descoperim știința interactiv și distractiv. Adresat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, însoțiți de cadre didactice sau de părinți, evenimentul reprezintă o experiență captivantă, ce îmbină exponate, experimente și jocuri distractive despre știință.

Este bine să știm

„Laboratorul curiozității” este structurat în două secțiuni captivante. În prima parte, participanții vor explora o serie de experimente interactive din domeniile fizicii, mecanicii, opticii și acusticii. Vor avea ocazia să „vadă” invizibilul prin efectul Schlieren, să investigheze sunetul prin experimente de cimatică și să descopere matematica prin Figurile lui Lissajous. Totodată, vor crea curcubeie, rezolva puzzle-uri cu oglinzi și înțelege cum zboară avioanele cu ajutorul principiului Bernoulli. De asemenea, vor învăța cum să deseneze cu ajutorul unui pendul gravitațional și cum pot aprinde becuri folosind o bobină Tesla. Această secțiune include și un microscop care le permite copiilor să exploreze detalii din lumea vie, precum și exponate despre corpul uman și creier. În plus, vor putea experimenta vederea prin ochii celor care poartă ochelari, grație unei instalații speciale.

A doua parte a „Laboratorului curiozității” transformă joaca într-o provocare educativă. În această zonă interactivă, animatorii îi vor îndruma pe copii să își testeze logica, perspicacitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor. Prin jocuri practice, gândite special pentru această experiență, aceștia vor încerca să găsească soluții pentru organizarea eficientă a unui oraș, să asambleze mecanisme cu roți dințate și să rezolve labirinturi și puzzle-uri logice.

O experiență interdisciplinară special concepută pentru …

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 15 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 60.000 de copii alături de cadre didactice și de părinți.

Un  tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 9:00-16:00. Prețul unui bilet este de 15 lei/ persoană.

„Laboratorul curiozității” poate fi vizitat doar pe bază de rezervare prin apel, mesaj text sau WhatsApp la numărul 0766704668, sau prin e-mail la contact.eventera@gmail.com, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.

Text și foto: PR Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș  

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend spectaculos la Palas: festival de artă stradală și reprezentații acrobatice

Weekend spectaculos la Palas: festival de artă stradală și reprezentații acrobatice. Publicul este invitat, totodată, și la premiera spectacolului „La margine de Copou”, în regia maestrului Mihai Mălaimare.

Serviciul Fiscal de Stat și Academia „Ștefan cel Mare” a MAI vor coopera pentru dezvoltarea…

Serviciul Fiscal de Stat și Academia „Ștefan cel Mare” a MAI vor coopera pentru dezvoltarea cunoștințelor în domeniul combaterii fraudelor.

Cupa de Bridge Contra 2025 se va deschide oficial, în București

Cupa de Bridge Contra 2025 se va deschide oficial pe 14 mai în București. Festivalul va reuni 260 de participanți din 25 de țări;

Infoanunț: A început Săptămâna Europeană la UAIC, ediția a V-a

Infoanunț: A început Săptămâna Europeană la UAIC, ediția a V-a. Vineri, 9 mai 2025, de Ziua Europei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC)