Institutul Oncologic din Chișinău a primit în dar o mașină

Date:

Share post:

O rețea internațională de supermarketuri prezentă de mulți ani în România, care dorește să își extindă activitatea și în R. Moldova, a donat la 9 februarie a.c. Institutului Oncologic din Chișinău o mașină pentru transportarea sângelui. Vehiculul este estimat la peste 600 mii lei, după cum transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Departamentul Hematologie din cadrul Institutului Oncologic se clasifică drept cel mai mare consumator de componente de sânge și derivate utilizate în scop curativ și în stări de urgențe medicale, de aceea dotarea instituției cu această autosanitară era vitală.
„De operativitatea cu care este transportat sângele depinde, în cele mai multe cazuri, salvarea pacienților. Practic de trei ori pe zi plecăm la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui după componente sanguine. Instituția are 850 de bolnavi spitalizați și are nevoie de acest transport”, a declarat Larisa Catrinici, directorul Institutului Oncologic.
Anna-Katharina Scheidereiter, managerul rețelei internaționale de magazine, a ținut să precizeze, la ceremonia de transmitere a mașinii, că acest gest ”este un act de caritate care devine un simbol al speranței pentru pacienții care au nevoie în mod prioritar de o transfuzie a sângelui”.
Potrivit datelor Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, în Republica Moldova sunt efectuate aproximativ 80 mii de donări în fiecare an, dintre care 80% sunt donări voluntare.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.