Cetățeni turci reținuți cu 84 kg de heroină, care urma să ajungă în UE

Date:

Share post:

Cinci cetățeni ai Turciei au fost reținuți în Republica Moldova pentru trafic de droguri. Aceștia sunt suspectați că au adus în țară 84 kg de heroină pură, din Iran și Turcia, și intenționau să o transporte mai departe, în Uniunea Europene. Valoarea drogurilor se estimează la cinci milioane de euro, transmite IPN.
Potrivit procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, grupul a fost documentat timp de doi ani, stabilindu-se traseele prin care urmau să aducă substanțele narcotice. Camionul care se presupunea că are la bord drogurile a pornit din Turcia spre Republica Moldova pe 19 februarie. Pe data de 21 februarie, acesta a traversat frontiera Moldovei, șoferul declarând că transportă legume care urmau să fie comercializate pe teritoriul Moldovei.
Pe 23 februarie, în timp ce suspecții descărcau din ascunzișurile camionului heroina, au fost reținuți. Cele cinci persoane sunt de etnie kurdă, cetățeni ai Turciei. Judecătoria Centru urmează să decisă asupra aplicării arestului preventiv.
Potrivit lui Fredolin Lecari, șef al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), suspecții au adaptat două unități de transport pentru a putea ascunde heroina, așa ca la scanarea unităților de transport substanțele narcotice să nu fie depistate. Anterior, pe teritoriile altor state, în cadrul a două capturi, a fost ridicată peste o tonă de heroină traficul fiind dirijat de același grup criminal.
Persoanele reținute nu vor fi extrădate. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă de la 7 la 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari și de la 2 la 10 ani de închisoare pentru contrabandă. (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează.