A fost creat Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi

Date:

Share post:

Guvernul de la Chișinău a aprobat în cadrul ședinței de luni crearea Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi. Scopul acestuia este facilitarea accesului cetățenilor la informaţiile de mediu deţinute de autorităţile publice.

Proiectul prevede crearea unei pagini web care va conține date cu privire la poluanţii emişi din aer, apă și sol, care pot avea un efect potenţial dăunător asupra mediului şi sănătăţii populaţiei. Totodată, vor fi elaborate rapoarte anuale privind emisiile şi transferurile de poluanţi. Astfel, în condițiile accesibilității mai largi la informațiile privind poluarea mediului, cetățenii sunt îndemnați să participe mai activ în procesele decizionale pe acest segment.

Costurile necesare pentru crearea Registrului vor fi suportate de Proiectul global pentru implementarea Registrului emisiilor și a transferului de poluanți.

Autor:Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.