În șase din cele șapte localități ale Republicii Moldova, primarii au fost aleși din primul tur

Date:

Share post:

În șase din cele șapte localități în care duminică, 20 mai 2018, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleși din primul tur.

În municipiul Bălți, potrivit datelor preliminare, alegerile au fost câștigate de către candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin, iar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei a câștigat alegerile candidata Partidului Șor, Marina Tauber.

În celelalte localități, învingători au ieșit candidații Partidului Democrat. Informațiile au fost transmise pentru IPN de către șeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat.

În comuna Leușeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 90,79%, le-a acumulat Ion Dragan, candidatul PDM, care a concurat cu Ion Bujeac de la PSRM. În satul Nemțeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 82,58%, le-a acumulat Maria Ghițu, candidat PDM, care a concurat cu Timofei Sindilă de la PSRM.

Învingător în comuna Volovița, raionul Soroca, a ieșit Ghenadie Nitrean, candidat PDM, cu 79,36%, învingându-l pe Alexandru Cerchez de la PSRM. În comuna Pârlița, raionul Ungheni, a câștigat Stanislav Babuțac, candidat PPDM – 85,61%, având-o drept concurentă pe Galina Andriuța de la Partidul Politic Platforma Demnitatea și Adevăr.

În municipiul Chișinău urmează să se organizeze turul doi scrutin peste două săptămâni, după ce Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a luat 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%.

Autor:Ion Panfil
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.