O carieră de succes acasă

Date:

Share post:

Miercuri, 23 mai 2018, Ministerul Sănătății, Muncii și  Protecției Sociale (MSMPS), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Republica Moldova a organizat Forumul Profesiilor,,O carieră de succes acasăși Târgul locurilor de muncă pentru Tineret  Ediția a VIII-a.

Având suportul ANOFM, AOFM Chișinău, CEDA, ODIMM s-au desfășurat seminare, cu scopul de a  informa despre situația actuală a pieței muncii tineretul, în special  absolvenții instituțiilor de învățământ, tineriii care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă.

În cadrul Forumului, au participat angajatori din diverse domenii de activitate, ONG-uri, autorități publice,  care au lasnat peste 2000  de oferte de muncă. O gamă largă de specialități/profesii propuse de companii, au fost scoase în evidență ,inclusiv și condițiile de ocupare a acestora.

De menționat este faptul că reprezentanții Cancelariei de Stat au promovat informația cu privire la funcțiile publice vacante, cadrul legal, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii, sunt deschiși pentru oferirea consultanței și informațiilor juridice în domeniul muncii.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a creat și Târgul on-line de muncă, sub denumirea de:,,Locuri de muncă pentru Tineret’’,ediția a XIII-a.

Tinerii care nu au avut posibilitatea de a fi prezenți la eveniment,vor putea accesa platforma www.e-angajare.md , începînd cu data de 23-31 mai 2018,de asemenea, vor putea alege jobul potrivit din cele peste 3700 locuri vacante  disponibile (comerț, medicină, management, inginerie, învățământ, industrie ușoară, servicii ș.a.) și de a aplica direct CV-ul.

ANOFM a înregistrat în baza de date peste 14000 locuri de muncă vacante, dintre care aproximativ 6000 în municipiul Chișinău.

Autor:Stelly Rusnac

Foto:Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.