Chișinău: Salonul Internațional de Carte Bookfest își deschide porțile pe 29 august

Date:

Share post:

În perioada 29 august – 2 septembrie 2018, se va desfășura la Chișinău o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest .

Inaugurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc miercuri, 29 august a.c., ora 12:00, la Centrul Internațional de Expozițiii ,,Moldexpo’’ Pavilionul Central.

,,Este un eveniment remarcabil pentru că la început de toamnă, început de an școlar și tradițional la sfârșit de vară venim cu o injecție de carte bună către toți iubitorii de carte din Republica Moldova. Avem experiența precedentelor ediții Bookfest, care s-au bucurat de foarte mari succese, studiile arată că în ediția precentă au fost mai mult de 50 de mii de vizitatori’’, a declarat ministrul culturii, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă, exprimându-și totodată recunoștința pentru toți cei care și-au adus contribuția la dezvoltarea acestei idei frumoase.

Cele mai importante edituri din Republica Moldova și România vor expune  publicului pasionat de lectură o gamă largă de cărți pentru adulți și copii, precum și manuale auxiliare școlare din diverse domenii.

În acest context, în cadrul evenimentului vor avea loc mai multe activități precum:

  • lansări și expoziții de carte
  • întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitorii și oamenii de cultură
  • jocuri intelectuale și interactive
  • lecturi ,,en plein air’’
  • saloane muzicale
  • cenacluri literare
  • lansarea Campaniei,, Salvează lumea donând o carte’’

Cele aproape 50 de edituri participante la eveniment vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în circa 60 de standuri individuale.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul ,, Eudoxiu Harmuzachi’’  pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

Intrarea este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, care va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00-20:00, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Autor:Stelly Rusnac

Foto: Stelly Rusnac

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.