Republica Moldova găzduiește Conferința Mondială privind Turismul Vitivinicol

Date:

Share post:

Republica Moldova găzduiește, în perioada 6-7 septembrie, cea de-a treia Conferință Mondială privind Turismul Vitivinicol. În vederea realizării ultimelor pregătiri, premierul Pavel Filip a convocat o ședință de lucru.

Șeful Executivului de la Chișinău a menționat că este important să folosim la maximum oportunitățile oferite de acest prestigios eveniment internațional pentru a promova turismul intern în general și turismul vitivinicol în mod special. „Spre regret, nimeni nu a dezvoltat turismul intern, care poate aduce bani în visteria statului. Toți s-au axat mai mult pe turismul internațional. În timp ce, potențialul pe această dimensiune este foarte mare și trebuie valorificat”, a subliniat prim-ministrul.

Organizatorul evenimentului- Agenția de Investiții a informat despre ultimele detalii de pregătire pentru Conferința Mondială. La eveniment și-au anunțat prezența peste 300 de participanți din circa 60 de țări de pe toate continentele. Totodată, despre conferință vor relata 30 de jurnaliști străini din România, Italia, Polonia și China.

Participanții vor avea posibilitatea să viziteze patru renumite vinării din Republica Moldova: Cricova, Mileștii Mici, Castelul Mimi și Asconi, dar și să discute cu producătorii vitivinicoli la complexul etno-cultural „Vatra”. Oaspeții vor participa, de asemenea, la tururi ghidate și degustații de vinuri, show-uri gastronomice și culturale, precum și la expoziții artizanale. Astfel,  evenimentul va contribui la promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică vitivinicolă mondială.

Republica Moldova va transmite „Amfora Vinicolă” pentru organizarea următoarei Conferințe Mondiale privind Turismul Vitivinicol Republicii Chile. Primele două ediții au avut loc în Georgia și Argentina.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

KUNDALINI ACTIVATION – DANSUL SINELUI. Acum, în orașul IAȘI

KUNDALINI ACTIVATION - DANSUL SINELUI . în orașul IAȘI. Mai multe despre această metodă fascinantă cu rezultate uimitoare dar și despre evenimentul propriu-zis în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Exclusiv: Despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru

Exclusiv: Azi, despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru. La baza vieții se află cei doi piloni de bază...

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu … Unde?

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu ... Unde? Aceasta este tema materialul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Un nou rector la Universitatea din …

Un nou rector la Universitatea din ... Mai multe informații în Revista Presei de la Infoanunț.