60 de producători din Republica Moldova participă la Ziua Națională a Vinului

Date:

Share post:

Peste 60 de producători autohtoni de vinuri din regiunile cu Indicație Geografică Protejată vor participa la cea de-a 17-a ediție a sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”. Evenimentul se va desfășura sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”, în perioada 6-7 octombrie curent.

În premieră, sărbătoarea își va extinde aria geografică și va avea loc, în același timp, și la Snagov, România, unde vor participa 20 de vinificatori din Republica Moldova, reuniți sub un brand de țară. Totodată, mai mulți producători de vinuri din România vor participa la manifestațiile organizate la Chișinău, în cadrul unui stand special amenajat.

Timp de două zile, în capitală vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, vor fi organizate târgul meșterilor populari, școala vinului, o zonă de pictură, o zonă dedicată alimentației publice, tururi vinicole și vor fi improvizate curți țărănești. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un amplu program artistic.

Anul trecut, Ziua Națională a Vinului a reunit 47 de producători autohtoni și a atras  numeroși turiști străini.

Autor: Sofia Filip

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.