Autobuze electrice belaruse, asamblate la Chișinău

Date:

Share post:

La Chișinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Intenția a fost enunțată în timpul vizitei premierului Pavel Filip la uzina „Belkommunmash” din orașul Minsk, specializată în producerea unităților de transport public electric.

În acest sens, s-a discutat despre posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor electrice la Chișinău. „Acesta este de fapt transportul public de viitor, ne dorim să asamblăm aceste autobuze la Chișinău. Vom avea astfel posibilitatea  să exportăm și în alte țări un produs care este asamblat în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Premierul a avut ocazia să testeze autobuzul electric, care este un transport nu doar ecologic, dar și econom. Se alimentează de la sursa de curent în 5 minute, la fiecare 4 ore de deplasare. În Minsk circulă deja 20 de autobuze electrice, iar până în primăvara anului viitor, vor mai fi puse în circulație încă 60 de unități.

În comun cu uzina „Belkommunmash”, la Chișinău anul acesta au fost asamblate 15 troleibuze noi, iar în total – peste 110 unități. Unitățile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de orașe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia și America de Sud.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Video: Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Și alte informații suplimentare

Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Aceasta este tema articolului pe care îl redăm în cele ce urmează.

Când va avea loc o nouă săptămână a tehnologiei – Bucharest Tech Week ?

Când va avea loc o nouă săptămână a tehnologiei - Bucharest Tech Week ? Mai multe amănunte, în articolul care urmează.

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi. Unde?

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi, 21 martie 2024, ora 17,00, printr-un recital de poezie și muzică sub titlul Serile Bacoviene - „Eu știu să mă prefac că sunt fericit”.

Exclusiv: Cuvântul săptămânii care va aduce împlinire pe toate planurile vieții este…

Cuvântul săptămânii care va aduce împlinire pe toate planurile vieții este... Pentru a afla cuvântul, citiți materialul care urmează, scris din suflet, cu suflet, pentru suflete minunate precum toți cititorii Infoanunț.