Republica Moldova exclude invitațiile pentru perfectarea vizelor cetățenilor din India, Nepal și Sri Lanka

Date:

Share post:

Cetățenii din India, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Democratică Socialistă Sri Lanka nu vor mai avea nevoie de invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.

Noile prevederi urmăresc creșterea numărul de turiști care vizitează Republica Moldova, dar și sporirea atractivității investiționale a țării noastre pentru actori importanți la nivel global, cum este de exemplu India. Economia Indiei este a doua din lume după produsul intern brut, iar anul trecut țara a înregistrat o creștere economică de 7,1%.

În ultimii doi ani, au fost înregistrate 3.178 de traversări ale Republicii Moldova de către cetățenii Republicii India. În același timp, în această perioadă, țara noastră a fost traversată de 147 de cetățeni nepalezi și 93 de cetățeni din Sri Lanka.

În prezent, cetățenii din 100 de state pot călători în Republica Moldova fără vize. Pentru cetățenii din 57 de state este stabilit regimul de vize, iar cetățenii din 35 de state au nevoie de invitație pentru deschiderea vizei în Republica Moldova.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.