La frontiera moldo-română vor activa echipe mixte de patrulare

Date:

Share post:

Inspectoratele Generale ale Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi al României vor desfășura activități de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat.

Guvernul de la Chișinău a aprobat Protocolul privind  constituirea şi activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună. Documentul a fost semnat la 22 noiembrie 2018, în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României.

Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul frontierei comune va asigura securitatea frontierei de stat moldo-române, dar și va spori combaterea formelor de criminalitate transfrontalieră, în special a trecerii ilegale a frontierei de stat în scop de contrabandă și migrațiune ilegală.

Echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 km de la linia de frontieră pe teritoriului ambelor state.

Autor: Sofia Filip

Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.