În Republica Moldova sărbătorile se prelungesc

Date:

Share post:

Pe 13 spre 14 ianuarie, o mare parte din cetățenii Republicii Moldova sărbătoresc Anul Nou, Revelionul, pe stil vechi. Pe 7 ianuarie, moldovenii de peste Prut au sărbătorit Crăciunul, de asemenea, pe stil vechi.

Noul an după stilul vechi începe în Republica Moldova cu sărbătoarea Sfântului Vasile, respectiv pe 14 ianuarie a.c. Și deoarece sărbătorile continuă, la începutul anului, după 5 ianuarie, foarte mulți locuitori ai Republicii Moldova au luat cu asalt pârtiile din România, acestea fiind astăzi ocupate până la refuz. Pentru prima dată după foarte mulți ani, la Vama Leușeni, în perioadele cu trafic intens, a avut loc o organizare de tranzit a micilor autoturisme, foarte bună. Și dacă au început așa de bine, cu siguranță, vameșii români vor continua la fel și tot anul care tocmai a început.  Despre trecerea frontierei R. Moldova putem spune că și aceasta lucrează la parametrii maximi, acordând prioritate călătorilor care se deplasează în interes personal, în vacanță, pentru petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. În perioada sărbătorilor de iarnă, pe la punctele de trecere a frontierei cu R. Moldova au trecut peste 300 de mii de persoane, cea mai aglomerată vamă fiind Albița, unde s-au înregistrat peste 130 de mii de treceri. În continuare, experții vamali estimează că numărul celor care trec granița română este în continuă creștere, pe segmentele de intrare în România pe la punctele Albița (Vaslui), Sculeni (Iași), Rădăuți-Prut și Stânca (Botoșani).

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

KUNDALINI ACTIVATION – DANSUL SINELUI. Acum, în orașul IAȘI

KUNDALINI ACTIVATION - DANSUL SINELUI . în orașul IAȘI. Mai multe despre această metodă fascinantă cu rezultate uimitoare dar și despre evenimentul propriu-zis în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Exclusiv: Despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru

Exclusiv: Azi, despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru. La baza vieții se află cei doi piloni de bază...

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu … Unde?

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu ... Unde? Aceasta este tema materialul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Un nou rector la Universitatea din …

Un nou rector la Universitatea din ... Mai multe informații în Revista Presei de la Infoanunț.