Un desert simplu și la îndemâna oricui este Salamul de biscuiți. Ușor, accesibil, ieftin. Nu necesită fierbere, deci se prepară rapid. Este gata în doar 25 de minute!

Ingrediente:

  • 100 grame cireșe confiate, merișoare sau stafide
  • 500 grame biscuiți
  • 100 grame unt
  • 80 grame zahăr pudră cu vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de cacao
  • 50 grame de ciocolată
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 30 ml alcool, brandy/cognac
  • 150 grame mix migdale, fistic sau miez de nucă

Cum se prepară:

Se vor mărunți bine 250 grame de biscuiți, iar ceilalți 250 de grame vor fi rupți ăn bucăți potrivite. Încălziți laptele și topiți ciocolata împreună cu untul. Turnați laptele călduț peste biscuiți. Adăugați zahărul pudră și ciocolata topită cu unt, cacao, esența de rom, alcoolul, fructele uscate și nucile/migdalele. Omogenizați amestecul obținut, înveliți-l în folie alimentară sau hârtie de copt și lăsați-l la frigider timp de 2-3 ore, până devine consistent astfel încât să îl putem tăia în feliuțe. Se va servi cu un ceai alături.

La alegere

Se spune că gusturile nu se discută. De aceea, puteți adăuga în momentul preparării Salamului de biscuiți și alte ingrediente, după gust, de exemplu nuca de cocos.  Sau din lista ingredientelor de mai sus putem elimina esența de rom, brandy/cognac, migdalele, fisticul sau miezul de nucă. Acesta din urmă pot fi adăugate după propria dorință. Foarte mulți oameni preferă Salamul de biscuiți simplu, numai biscuiți, cacao și lapte.

                                                                                     Natalia Enachi, gastronom

Foto: 1000.menu