În ultimele 24 de ore au fost stinse de către pompieri 98 focare de incendiu de vegetaţie

Date:

Share post:

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată.

Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Teleneşti, Taraclia dar şi municipiul Chişinău. La Teleneşti, Coropceni focul a cuprins peste 10 ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 ha de vegetaţie. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 ha de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi or. Vadul lui Vodă. În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor în condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot extinde cu repeziciune afectând spaţii forestiere, dar şi construcţii. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore focarele de vegetaţie au cuprins 218 ha de teren, iar de la începutul anului 2019, peste 6500 de hectare de iarbă au fost supuse arderii.

Panfil Ion

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.