15 milioane de lei pentru dezvoltarea și modernizarea localităților din Zona de Securitate

Date:

Share post:

35 de proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, reabilitarea apeductelor, iluminarea stradală vor fi implementate în acest an pentru cetățenii de pe ambele maluri ale râului Nistrului.

Pentru implementarea acestora din bugetul de stat pentru acest an au fost alocate 15 milioane de lei, cu 5 milioane de lei mai mult decât anul trecut. Acțiunile vor contribui la dezvoltarea durabilă a localităților din Zona de Securitate, dar și la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ca și în anii precedenți, toate cele 8 instituții de învățământ preuniversitar din regiunea transnistreană cu predare în limba română vor primi un ajutor unic în valoare de 100 de mii de lei.

În perioada 2011-2018, au fost implementate 11 programe privind activitățile de reintegrare a țării, pentru care au fost alocate circa 96,7 milioane de lei din bugetul de stat.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.