Indemnizații de la stat pentru tinerii pedagogi

Date:

Share post:

Studenții care au absolvit facultățile de pedagogie vor beneficia de indemnizația de 120 mii lei la angajare nu doar în anul absolvirii, ci și în decurs de 3 ani după absolvirea instituției de învățământ.

Prin extinderea perioadei de oferire a indemnizațiilor de angajare tinerilor specialiști, Guvernul De la Chișinău dorește să asigurare instituțiile de învățământ cu cadre didactice calificate. ,,Anul trecut, am majorat indemnizația unică la debut de carieră a celor care intră în profesia de pedagog până la 120 mii de lei. Astăzi extindem și termenul în care tinerii pedagogi se pot angaja în câmpul muncii și beneficia de acest suport. Cred că această profesie va deveni tot mai atractivă”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, proiectul  prevede repartizarea  în  câmpul  muncii,  în funcție de necesitățile statului, a tinerilor specialiști, care şi-au făcut studiile în instituțiile de învățământ  superior și profesional tehnic postsecundar, atât în grupele cu finanțare de la bugetul de stat cu frecvență, cât și cu frecvență redusă.

Indemnizația pentru tinerii specialiști încadrați în sistem constituie 120 mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior şi 96 mii de lei pentru absolvenții instituțiilor de învățământ profesional tehnic postsecundar. Ajutorul se achită etapizat: prima tranșă – în termen de o lună de la data angajării în funcţie, a doua – la expirarea unui an de activitate și a treia – la expirarea a 3 ani de activitate în funcţie.

În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2 000 de posturi didactice vacante în instituțiile de învățământ din țară.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Video: Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Și alte informații suplimentare

Cine a primit la Chișinău „Ordinul Republicii”. Aceasta este tema articolului pe care îl redăm în cele ce urmează.

Când va avea loc o nouă săptămână a tehnologiei – Bucharest Tech Week ?

Când va avea loc o nouă săptămână a tehnologiei - Bucharest Tech Week ? Mai multe amănunte, în articolul care urmează.

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi. Unde?

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi, 21 martie 2024, ora 17,00, printr-un recital de poezie și muzică sub titlul Serile Bacoviene - „Eu știu să mă prefac că sunt fericit”.

Exclusiv: Cuvântul săptămânii care va aduce împlinire pe toate planurile vieții este…

Cuvântul săptămânii care va aduce împlinire pe toate planurile vieții este... Pentru a afla cuvântul, citiți materialul care urmează, scris din suflet, cu suflet, pentru suflete minunate precum toți cititorii Infoanunț.