Un nou proiect cu finanțare europeană, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 pentru infrastructura de sănătate din județul Arad. Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, și primarul interimar al orașului Sebiș, Radu Demetrescu, au semnat pe 9 iulie 2019, la sediul ADR Vest, contractul de finanțare pentru proiectul:
„Extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu de Specialitate – Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiș”
Proiectul vine în completarea altuia derulat în trecut, prin Regio-POR, la Spitalul Sebiș, pentru reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea ambulatoriilor, lucrări finalizate în anul 2015.
Proiectul actual vizează extinderea și modernizarea Spitalului de Boli Cronice Sebiș, prin transformarea unui corp de clădire care are acum destinația de anexă/ garaj în ambulatoriu de specialitate – Pneumologie.
Este prevăzută, totodată, dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș și a laboratoarelor care îl deservesc, situate în corpul de clădire care va fi extins și modernizat.
Investiția are ca obiectiv asigurarea unor servicii medicale la standarde europene pentru locuitorii din zona Sebiș – Valea Crișului Alb, prin creșterea accesibilității și a calității serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș.
Valoarea totală a proiectului este de 8.794.812,31 lei, din care 8.502.296,07 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.
Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesiblității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.