Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Mike Quigley, membru al Congresului SUA

Date:

Share post:

Contribuția substanțială a asistenței financiare și sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii Premierului Maia Sandu cu congresmenul american, Mike Quigley.

Prim-ministrul Maia Sandu a lansat invitația alăturării la Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA, fapt ce va contribui la consolidarea dialogului bilateral. ,,Vom aprecia înalt contribuția Statelor Unite ale Americii în susținerea proceselor reformatoare, aflate în derulare, în Republica Moldova. Contăm pe sprijinul şi o bună cooperare cu SUA în  domeniile cheie precum: democrație şi bună guvernare, dezvoltare economică şi financiară, cooperare în domeniul securităţii”, a menționat Maia Sandu.

Prim-ministrul a declarat că Executivul luptă împotriva corupției și caută soluții pentru a recupera banii furați din frauda bancară. Totodată, Maia Sandu a accentuat necesitatea gestionării corecte a resurselor statului.

De asemenea, Premierul a subliniat că actualul Guvern este interesat în relansarea Dialogului Strategic RM – SUA şi valorificarea acestui format de cooperare, prin desfăşurarea şedinţelor grupurilor comune de lucru. În același timp, Maia Sandu a mulțumit partenerilor americani pentru susținerea oferită pentru fortificarea securității, suveranității și integrității Republicii Moldova, dar și pentru contribuția SUA în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, oficialul american a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. Mike Quigley a accentuat necesitatea asigurării transparenței în procesele decizionale ale statului, dar și combaterii corupției în ţara noastră.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.