Unde ajunge Caravana cu Medici

Date:

Share post:

Caravana cu Medici, o asociație care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica și trata afecțiuni cardio-vasculare și pentru a derula acțiuni de sprijin pentru sănătatea femeii.

Synevo România este unul dintre principalii susținători ai acestei campanii în care va suporta contravaloarea analizelor medicale efectuate și va participa cu personal propriu la recoltarea probelor de sânge. Satele care vor fi vizitate în luna octombrie sunt: Banca, județul Vaslui; Homoroade, județul Satul Mare; Roșia Montană, județul Alba și Varnița, județul Vrancea.

Caravana cu Medici va realiza în intervalul 5-6 octombrie o serie de acțiuni medicale în Banca, Vaslui, pentru depistarea, tratarea și prevenția afecțiunilor cardio-vasculare la adulți. În intervalul 11-12 octombrie vor fi organizate două caravane în Homoroade, Satu Mare cu acțiuni pentru sănătate femeii și în Roșia Montană, Alba pentru a adresa afecțiuni cardio-vasculare la adulți. În intervalul 18-20 octombrie Caravana cu medici se va deplasa în Varnița, Vrancea unde va identifica și trata problemele cardio-vasculare.

Pe data de 29 septembrie la nivel mondial s-a sărbătorit Ziua Inimii, iar pe 1 octombrie Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului la Sân.

Ne bucurăm să fim alături de această echipă de medici tineri și inimoși care, de câțiva ani,  vin cu succes în sprijinul populației din zona defavorizate pentru a adresa afecțiuni cu o incidență din ce în ce mai mare în România”, a declarat Laurențiu Luca, Managing Director pentru Europa de Sud Est, Diagnostic Services, Medicover.

Printre testele oferite gratuit de Synevo se numără: testul de Citologie cervico-vaginală Babeș – Papanicolaou în mediu lichid, PSA (Antigen specific prostatic), TSH (Hormon de stimulare tiroidiană), Hemoglobina glicată (Hb A1c) sau teste de urină – sediment și de urină biochimie. Synevo suportă costul analizelor efectuate în cadrul acestor caravane și participă cu personal propriu la recoltarea probelor de sânge.

La începutul anului ne propusesem să realizăm un total de 18 caravane. Vom depăși acest prag încă de la finalul lunii octombrie datorită sprijinului primit de la partenerii noștri din proiect. Dorim să atragem atenția românilor asupra pericolelor care derivă din afecțiunile cardio-vasculare, precum și în urma unor boli precum cancerul la sân. Vestea bună că, în ambele cazuri se poate interveni cu succes atunci când problemele de sănătate sunt depistate din timp”, a declarat Mihai Ranete, Președinte Executiv Caravana cu Medici.

De la începutul anului 2019 până acum Caravana cu Medici a organizat 16 caravane personalizate, dedicate sănătății femeii, copiilor și persoanelor de vârsta a 3-a.

Anul trecut, Caravana cu Medici a reușit să ajungă în 21 de sate din 12 județe, stabilind un record al edițiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultații și 461 de consulturi de specialitate și au fost recoltate 881 de analize. Caravanele pentru sănătatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babeș-Papanicolau, 340 de ecografii de sân și distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.